Cydonia Barocca stelt uitsluitend muziek voor van de drie grote Duitse barokmeester Bach, Telemann en Graupner. Hun muziek exploreren we nogal systematisch via een jaarlijks wisselend instrument, en we proberen een overzicht te krijgen van wat ze schreven met dat instrument in gedachten. 

Gerelateerde afbeeldingIn 2017 staat de blokfluit centraal. Het repertoire is redelijk overweldigend. Vooral onze in 2017 gevierde Telemann (250 jaar geleden overleden) laat zich niet onbetuigd en heeft ons een perfect idee hoe populair de blokfluit toendertijd was in hoofdzakelijke burgerlijke, maar ook adellijke en kerkelijke omgeving. Veel, veel kamermuziek, maar ook concerti, suites, cantates en opera-aria's: de blokfluit kan zich over de hele lijn waarmaken. Bach en Graupner stellen zich wat terughoudender op, maar de bezetting van de Brandenburgse Concerten en van vele cantates van Bach tonen dit instrument in volle muzikale waardigheid. 

Tijdens het barokfestival Cydonia Barocca laten we vele van deze meesterwerken klinken op verschillende locaties en verschillende programma's, gedeeltelijk gegroepeerd op bezetting. Zo ontwikkelt de dag zich van sololiteratuur tot cantates met vocale en instrumentale soli, koor en orkest. 
Overzicht van het muzikale programma (zie alle verder toelichting hier)